ESCO

Energy – Saving - Corporation

„A fejlődés és fennmaradás kulcskérdése az energia ésszerű felhasználása."

A korszerű energiatakarékos rendszerek lehetővé teszik, hogy olyan fejlesztéseket valósítsunk meg, amelyek a keletkező megtakarításból finanszírozhatóak.

Third-party financing - TFP
Harmadik Feles Finanszírozás.


A leggyakrabban választott formája a beruházások megvalósításának. A forrás összetétele:

 • Pályázati vagy meglévő forrás
 • Saját erő
 • Kiegészítő finanszírozás, melyet a FÉNY-INVEST biztisít kedvező feltételekkel, és a partner fizet vissza a keletkezett megtakarításból.

  Energy Performance Contracting - EPC
  Energia Teljesítmény Szerződés


  Leginkább az Önkormányzatoknál előforduló igény - ahol csak a ténylegesen elért megtakarítás lehet a forrás a projektnek. Ilyenkor a technikai kockázatot is a FÉNY-INVEST Rt. viseli.

  Energy managment outsourcing - EMO
  Energiagazdálkodás Kiszervezése


  Olyan természetű megállapodás, melynek értelmében külső vállalat van megbízva a teljes energiagazdálkodáshoz kötődő feladatok elvégzésére.
  Beltéri világítás: Energiatakarékos világítási rendszerek, amelyek megfelelnek az EU EN 12464 directívának. A beruházások önfinanszírozóak.

  Közvilágítás: Energiatakarékos lámpatestek és fényforrások alkalmazása közterületek világítására. A beruházás az energia-megtakarításból kifizetődik.

  Villamosmotor vezérlés: Power Boss típusú villamos motorvezérlő elektronika, amely lehetővé teszi az energiatakarékos működést, és a motorok élettartamát a lágyindítással meghosszabbítja. 1-2 év alatt önfinanszírozó megtérülés.

  Kalorikus rendszerek korszerűsítése: Fűtési, és hűtési rendszerek korszerűsítése, energiatakarékos megoldások kialakítása. A beruházások az energia-megtakarításból fizethetők.

  Biztonságtechnika: Biztonsági térfigyelő rendszerek adatrögzítése digitális tárolóeszközön, biztonságtechnikai beruházások telepítése, vagyonvédelem. Megtakarításból részben finanszírozható.

  IP telefontechnika: Interneten keresztül megvalósított telefon átvitel - nincs forgalmi díj. Rendkívül magas költségmegtakarítás, önfinanszírozó beruházás.

  Környezetvédelem: Környezetvédelmi beruházások, amelyek környezetvédelmi bírságot előzhetnek meg. A megtakarításból fizethető.